24/04 Bericht van de voorzitter – Corona update

Van Martijn

 

Hoewel Scouting de afgelopen maanden anders loopt dan we allemaal gewend zijn gebeurt er onzichtbaar en op de achtergrond toch van alles. Graag wil ik u op de hoogte brengen van de dingen die ons allemaal bezig houden.

 

In deze bijzondere Corona tijd zijn wij als bestuur regelmatig met elkaar in contact om te bespreken hoe we door kunnen gaan met het bieden van een programma voor welpen, scouts en stam. Maar ook wanneer en hoe we weer bij elkaar kunnen komen op het clubhuis. Wij als bestuur kunnen rekenen op de hulp van Scouting Nederland, zij geven zij de groepsbesturen advies over de manier waarop wij om kunnen/moeten gaan met deze crisis.

 

Ik ben enorm blij met alle inzet die de leiding op dit moment laat zien om wekelijks een programma te bieden. Ik zie gelukkig dat daar veel gebruik van gemaakt wordt en zijn er veel leden die enthousiast meedoen. Ook andere vrijwilligers komen af en toe even op het clubhuis want hoewel er geen opkomsten zijn groeit het gras gewoon door en zijn er andere klusjes die niet kunnen blijven liggen.

 

Na de nieuwste informatie vanuit de overheid van afgelopen dinsdag, heeft Scouting Nederland adviezen gegeven aan groepen met daarbij de voorwaarden die noodzakelijk zijn om weer voorzichtig te starten. Hierop hebben wij een meeting gehouden met bestuur en hoofdleiding van de onderdelen om te bespreken wat de mogelijkheden voor onze groep specifiek zijn.

 

Natuurlijk staat iedereen te springen om zo snel mogelijk weer van start te gaan maar aan de andere kant moet dat wel veilig kunnen, niet alleen voor de kinderen maar ook voor de leiding. Iedereen heeft te maken met een achterban en soms spelen er gevoelens van onveiligheid voor het eigen welzijn mee, en die respecteren wij uiteraard.

 

We zijn tot de conclusie gekomen dat de voorwaarden zorgen dat we aanpassingen moeten doen aan onze fysieke opkomsten. We hebben nog veel vragen over de uitvoering om op dit moment over te gaan tot gewone opkomsten en hebben tijd nodig om oplossingen te bedenken zodat we kunnen voldoen aan de voorwaarden om een goed programma te bieden.

 

De onderdelen is gevraagd om te kijken of het mogelijk is een fysieke opkomst te organiseren waarbij voldaan wordt aan alle voorwaarden. Als ze daar een plan voor hebben gaan bestuur en leiding samen kijken of het programma voldoet en veilig uitgevoerd kan worden. Ook worden alle ouders benaderd met de vraag of zij zich al prettig voelen om hun kind weer naar een opkomst te laten gaan. Hierover wordt contact met ouders opgenomen door de leiding.

Als er weer gestart wordt met opkomsten horen de ouders/leden dan van de leiding.

 

We gaan in de tussentijd gewoon door met de digitale #stay@home opkomsten en bieden op die manier toch wekelijks een programma voor alle leden.

 

 

Samenvattend:

–           Nu nog even geen fysieke opkomst.

–           #stayathome gaat gewoon door.

–           We inventariseren of en hoe fysieke opkomst mogelijk is.

–           Ouders/leden horen van leiding als er weer opkomsten komen.

 

Ik hoop iedereen hiermee weer een beetje bijgepraat te hebben maar mochten er toch nog vragen zijn schroom dan niet om deze aan mij of aan de leiding te stellen.

Blijf gezond allemaal en hopelijk tot snel!

 

Martijn de Wit

Voorzitter Scouting Elfregi Zaanstreek

Berichten gemaakt 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven