SEZ Stay@home opdracht 7

SEZ Stay@Home

Omdat onze opkomsten niet fysiek door kunnen gaan gaan we vanaf deze week SEZ Stay@home opkomsten houden! Wat houdt dit in?

  • Elke vrijdag zullen we om 19:00 op Facebook een live opkomst houden zolang dit mogelijk blijft. Net als tijdens de gewone opkomst vragen we je om je uniform aan te trekken en hier naar te kijken via:

https://www.facebook.com/ScoutingElfregiZaanstreek/ 

Instagram: @scoutingzaanstreek

  • Iedere week zal er een opdracht zijn die thuis gedaan kan worden. Deze opdracht lever je in door middel van een foto/filmpje. De opdrachten zullen tijdens de live opkomst aangekondigd worden. Als je alle opdrachten inlevert verdien je een insigne!

We zien dit echt als een manier om de opkomsten door te kunnen laten gaan en hopen dat jullie allemaal gaan kijken morgen, net zoals dat je iedere week naar scouting gaat. Daarnaast is er een heel speciaal Stay@Home insigne te verdienen als je meedoet!

Opdracht 7

Komende maandag is het 4 mei. Dat betekent dat we om 20:00 twee minuten stilte houden om de slachtoffers te herdenken van de Tweede Wereldoorlog en alle mensen die daarna zijn omgekomen door oorlogen. 

 

In het hele land zijn scouts aanwezig bij herdenkingen. Ieder jaar staat onze groep bij verschillende monumenten in de Zaanstreek, de welpen JP in Neck, de verkenners JP in Wormer en de verkenners, wilde vaart en stam van de CC in het verzetsplantsoen in Zaandam. Dit jaar zijn de herdenkingen anders dan normaal, we kunnen niet met veel mensen samen komen om te herdenken maar doen we dat thuis. 

 

De opdracht van deze week bestaat uit twee delen

  1. Ieder jaar worden er met dodenherdenking kransen gelegd voor de slachtoffers. Maak thuis een bloemenkrans om te leggen. Je kan buiten bloemen plukken let op dat je niet overal mag plukken, niet in tuinen of parken maar bloemen die in het gras groeien. Of knutsel zelf bloemen om een krans van te maken. Je kan ook een tekening maken van een bloemen krans. Of een combinatie van dat allemaal. 
  2.  Om te laten zien dat scouts ook in deze tijd herdenken vragen we iedereen, welpen, scouts, wilde vaart en stam om op 4 mei om 20:00 in compleet uniform voor je voordeur te staan en twee minuten stilte te nemen. Zorg dat je netjes rechtop staat met je armen achter je rug.

 

Als je meer wilt weten over de monumenten waar we altijd staan kan je filmpjes kijken opde website van monumenten spreken. 

Links

Verzetsplantsoen Zaandam: https://www.monumentenspreken.nl/monumenten/21-verzetsplantsoen

Monument Neck

https://www.monumentenspreken.nl/monumenten/2-pieter-slooten 

Monument Wormer

https://www.monumentenspreken.nl/monumenten/3-slachtoffers-en-verzet

Wat lever je in: Maak een foto van je bloemen krans en maak voor of na de twee minuten stilte een foto in uniform voor de deur en stuur deze naar stayathome@scoutingzaanstreek.nl

 

 

 

 

Berichten gemaakt 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven