Leiding gezocht!

We willen Scouting aan meer kinderen aan kunnen bieden en daarom zijn we op zoek naar nieuwe leiding!

Onze vereniging wordt draaiende gehouden dankzij de inzet van vrijwilligers, van leiding tot bestuur. We merken dat in deze tijden waarin kinderen veel thuis moeten zitten er grote behoefte is om naar buiten te kunnen en er op uit te gaan. De leidingteams komen dus handen te kort. Binnen de vereniging zijn er op dit moment geen mensen beschikbaar om bij te springen, daarom zijn we nu dringend buiten de vereniging op zoek naar extra leiding voor bij de volgende speltakken (verkenners zijn tussen de 11 en 16 jaar):

• Verkenners JP, opkomsten zijn vrijdagen van 19:00 tot 21:00 (i.v.m. de avondklok op dit moment van 18:45 tot 20:15) in de zomer op zaterdagen van 10:00 tot ± 16:00
  • Ben je niet beschikbaar op deze dagen of zou je liever leiding geven bij een andere speltak neem dan contact op via info@scoutingzaanstreek.nl dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn!

Het clubhuis van de JP bevindt zich aan het einde van de Zaanse Schans, in de zomer zijn we te vinden op Scoutingcentrum de Stierop in de buurt van Markenbinnen.

Wat wordt er van je verwacht:

• Je bent aanwezig tijdens de opkomsten;
  • Je vindt het leuk om met kinderen bezig te zijn;
  • Je wilt je actief inzetten voor de speltak;
  • Je kan een VOG aanvragen;
  • Ervaring met leidinggeven of zeilen is niet nodig, het leidingteam zal je de weg wijzen.

Inschatting van tijdsbelasting:

• 3 à 4 uur per week in de winter voornamelijk op vrijdag en 6 à 7 uur per week in de zomer voornamelijk op zaterdag (inclusief voorbereiden en overleggen).
  • Regelmatig zijn er in het zeilseizoen weekend kampen op de Stierop en het jaarlijkse zomerkamp van 7 dagen.
  • Mocht je wel graag leiding willen geven maar heb je minder tijd neem dan contact op, we kunnen kijken of bijvoorbeeld om de week wel mogelijk is of een andere oplossing vinden.

Wat krijg je er voor terug:

• Dankzij jou kunnen kinderen plezier blijven beleven bij scouting, hun grenzen verleggen en zichzelf ontwikkelen!
  • Een leuke actieve dag/avond samen met je medeleiding!
  • Mogelijkheid jezelf te ontwikkelen, zowel in de praktijk als via trainingen en cursussen die worden aangeboden door Scouting Nederland.
  • Vrijwilligerswerk bij Scouting staat goed op je CV!
  • Een gratis vakantieweek in de zomer. (optioneel)

Als je geïnteresseerd bent of nog vragen hebt neem dan contact via info@scoutingzaanstreek.nl. We plannen samen een avond waarbij je mee kan lopen bij een opkomst en kan praten met de leiding en groepsbegeleider om te kijken of het iets voor je is.

Een veilige omgeving voor onze jeugdleden en vrijwilligers is ontzettend belangrijk voor onze vereniging, daarom hebben we een beleid opgesteld om sociale veiligheid te bevorderen. Als vrijwilliger onderschrijf je onze gedragscode en bij nieuwe vrijwilligers volgen we ons aanstellingsbeleid. Deze informatie is te vinden via scoutingzaanstreek.nl/gedragscode/

Verder volgen we de richtlijnen van Scouting Nederland omtrent Corona. De belangrijkste regels zijn 1,5 meter afstand houden voor vrijwilligers, handen wassen en bij symptomen thuisblijven en laten testen. Een actueel overzicht van de laatste richtlijnen en veelgestelde vragen is hier te vinden.

We hopen op reacties zodat we leuke opkomsten kunnen blijven organiseren en kinderen lid kunnen worden van onze vereniging.

p.s. is leiding niets voor jou maar wil je je wel graag inzetten voor de vereniging? Stuur vooral een mailtje naar info@scoutingzaanstreek.nl er is altijd iets te doen!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.