Leiding gezocht!

We willen Scouting aan bieden aan zoveel mogelijk kinderen en daarom zijn we op zoek naar nieuwe leiding!

Onze vereniging wordt draaiende gehouden dankzij de inzet van vrijwilligers, van leiding tot bestuur. Binnen de vereniging zijn er op dit moment geen mensen beschikbaar om bij te springen, daarom zijn we nu dringend buiten de vereniging op zoek naar extra leiding voor bij de volgende speltakken:

Welpen (kinderen van 7 tot 11 jaar)

Als leiding van  de welpen organiseer je iedere week afwisselende opkomsten samen met de rest van het leidingteam. Van leuke spellen, tot creatief knutselen en van nieuwe vaardigheden leren voor een insigne tot een gezellig kerstdiner. Als leiding bereid je de opkomsten voor, begeleid en help  je de welpen tijdens de opkomst en sluit je daarna gezellig samen af.  Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp. De welpen gaan voor ongeveer 5 dagen op kamp in een scoutingclubhuis in de regio.

Tijdsbelasting: ongeveer 2 uur per week voor de opkomst, inclusief voorbereiding en opruimen.

Locatie en tijd: Clubhuis JP aan het einde van de Zaanse Schans op vrijdagen van 18:45 tot 20:15 of Clubhuis CC aan de Westzijde in Zaandam op dinsdagen van 18:30 tot 20:00

Verkenners (Kinderen van 11 tot en met 16 jaar)

Als leiding bij de verkenners (11 tot 16 jaar) ga je er samen op uit met de leden en de rest van het leidingteam. In de winter werken de verkenners aan het onderhoud van de boten en doen ze daarnaast afwisselende opkomsten met spellen, creatieve opdrachten, en gezellige avonden met sinterklaas en kerst. In de zomer gaan de verkenners met onze boten het water op vanaf de Stierop. Als leiding bereid je de opkomsten voor, geef je uitleg aan de verkenners tijdens de opkomst en sluit je daarna gezellig samen af. Naast de verschillende weekendkampen zoals met pinkster op de Stierop gaan de verkenners in de zomer een week op zomerkamp, ze kamperen dichtbij het water, bijvoorbeeld in Vinkeveen of op de Kaag.

Tijdsbelasting: ongeveer 3 uur per week in de winter en 8 uur per week in de zomer, inclusief voorbereiding en opruimen.
Locatie en tijd: in de winter op het Clubhuis CC aan de Westzijde in Zaandam op vrijdagen van 19:00 tot 21:00, in de zomer op Scoutingcentrum de Stierop van 10:00 tot ±15:00

Ben je niet beschikbaar op deze dagen of zou je iets anders willen betekenen voor onze groep neem dan contact op via info@scoutingzaanstreek.nl dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn!

Wat wordt er van je verwacht:

 • Je bent aanwezig tijdens de opkomsten;
 • Je vindt het leuk om met kinderen bezig te zijn;
 • Je wilt je actief inzetten voor de speltak;
 • Je kan een VOG aanvragen;
 • Je onderschrijft en handelt naar de gedragscode van Scouting Nederland
 • Ervaring met leidinggeven of zeilen is niet nodig, het leidingteam en de groepsbegeleider zullen je de weg wijzen.

Wat krijg je er voor terug:

 • Dankzij jou kunnen kinderen plezier blijven beleven bij scouting, hun grenzen verleggen en zichzelf ontwikkelen!
 • Een leuke actieve dag/avond samen met je medeleiding!
 • Mogelijkheid jezelf te ontwikkelen, zowel in de praktijk als via trainingen en cursussen die worden aangeboden door Scouting Nederland.  
 • Vrijwilligerswerk bij Scouting staat goed op je CV!
 • Een gratis vakantieweek in de zomer. (optioneel)

Als je geïnteresseerd bent of nog vragen hebt neem dan contact via info@scoutingzaanstreek.nl. We plannen samen een avond waarbij je mee kan lopen bij een opkomst en kan praten met de leiding en groepsbegeleider om te kijken of het iets voor je is. 

Een veilige omgeving voor onze jeugdleden en vrijwilligers is ontzettend belangrijk voor onze vereniging, daarom hebben we een beleid opgesteld om sociale veiligheid te bevorderen. Als vrijwilliger onderschrijf je onze gedragscode en bij nieuwe vrijwilligers volgen we ons aanstellingsbeleid. Deze informatie is te vinden via scoutingzaanstreek.nl/gedragscode/ 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven